magazineBrands - archive magazineBrands Antwerp

Magazine's ABC: Archive - Books & Context. Magazine Culture, graphic design, photography, illustration, print, journalism and content About a whole lot of vintage magazines and one single issue. Questions? e-mail: mb[at]magazinebrands[dot]be

22 December 2017

17 internationale covers voor 2017

Abstract en abscratie, met covers die de wereld om ons heen minder herkenbaar weergeven en met het weglaten van alle niet-essentiële aspecten, dat is één van dé tendensen binnen de actuele beeldcultuur. En dat is duidelijk te zien bij deze intuïtieve selectie van internationale tijdschriftcovers 2017. Kijk mee, lees mee, en laat je inspireren om in 2018 nog meer moois te maken.

BRAND EINS, Duitsland. www.brandeins.de Deze wetenschaptitel is al jaren kampioen in het openbreken van sociaal-maatschappelijke thema's.

AMIGA, Guatemala. www.revistaamiga.com De mode cover van het jaar? Waarschijnlijk wel. Zoveel dynamiek, beweging, diepte, kleurbalans én illusie is uiterst zeldzaam.

+ EIGHTY ONE, Japan.  www.plus81.com Een trefzekere stijltitel met voor deze editie zes covers op een cover. Het lijkt simpel, maar kijk eens goed wat het met je doet.

AIR BNB, U.S.A. www.airbnbmag.com One-shot Pineapple van AIRBnB in 2014 was creatief hoogstaand maar niet zo'n succes. Deze doorstart creëert even veel reislust. Op papier !

GARDEN&GUN, U.S.A. www.gardenandgun.com De meest hylarische bladtitel -- Rupert, wanneer komt Tuin&Blazoen naar 't Gooi ? -- met een mix van jacht en Southern Lifestyle.

VOGUE ARABIA, Midden-Oosten www.vogue.me Deze lancering is een mijlpaal voor de regio - de cover is bijna een volledige Nederlandse productie met model en fotografie.

MONOCLE, U.K. www.monocle.com Feilloze zakentitel van Tyler Brulé, met een wereldwijde afzetmarkt, winkels, café's en web-radio. Omni-channel is het codewoord voor 2018.

PLAYBOY, U.S.A. www.playboy.com Wereldbefaamd om de fanastische diepgravende interviews, uiteraard. Hugh Hefner wàs de ultieme playboy.

RESIDENCE, Nederland. www.residence.nl Eclecisch interieur, individueel, luxueus en zo persoonlijk mogelijk, zit in de lift en dat voel je onmiddelijk bij Residence.

MEDICINSK VETENSKAP, Zweden www.issuu.com/karolinska_institutet/docs/mv_nr_3_2017 Het bewijs dat wetenschappelijke publicaties van een gerenomeerd ziekenhuis ook uitnodigend, herkenbaar en inrigerend kunnen zijn.

CANADIAN ART, Canada. www.canadianart.ca Een toppertje in de arena van de kunstbladen. De covers spelen spelletjes met de toeschouwer, zoals kunst wel vaker doet.

WHERE, Frankrijk. www.wherepariseditions.com Ofwel, hoe een schijnbaar eenvoudig stadsgisdje flink kan opvallen, tussen al dat andere tijdschriftgeweld.

CRIME, STERN, Duitsland. www.stern-crime.de Een niche uitgave van Stern. Gruwelen en wegdromen, zonder een vuiltje aan de lucht, vanuit  je eigen luie fauteuil.
INTERNI, Italië. www.internimagazine.it Een roemrijk interieur decoratie magazine zoals enkel de Italianen het kunnen, altijd intrigerend en veelzijdig.

VOGUE LIVING, Australië. www.vogue.com.au/vogue+living Met recht één van de sterkste titels uit de internationale Condé Nast groep.

VEGOURMET, Zweden. www.vegourmet.se Wie denkt of zegt dat vegetarisch eten eenzijdig of saai is, moet dringend intekenen op een abonnement van deze Vegourmet.

HELLO AMSTERDAM, Nederland. www.helloamsterdam.com Simpelweg een stadsgids zonder weerga. Uitnodigend, inspirerend, en vol belofte.